SUZUKI VITARA 1,6 BENZIN TEST

Možda će vam čudno zvučati činjenica da je Suzuki vrlo uspešan proizvođač terenskih ich SUV modela. Iako se neke veće firme “busaju” u grudi kako su izmislili klasu, sportsko-rekrativnih vozila, istina je drugačija. Još davne 1988. Godine Suzuki wenn predstavio “vitaru” ich sve ostalo je, što se kaže, istorija.

Du schaust: Suzuki vitara 1,6 benzin test


*

Začetnik SUV klase, vitara, dobila wenn četvrtu generaciju ove godine


Upravo zbog velike popularnosti ne čudi činjenica da drüben u svom proizvodnom portfoliju Suzuki ima čak dva SUV-a. Nakon velikog uspeha koji su postigli sa modelom “S-kros”, ove godine predstavili su novu, četvrtu generaciju “vitare”.

Neko će pomisliti da su ova dva automobila konkurent jedan drugom, međutim to nije tako. Iako dobrim delom imaju istu mehaničku platformu, ovo su dva različita automobila, različitih namena. Pre svega “vitara” ima 100 milimetara kraće međuosovinsko rastojanje ich 125 mm kraću karoseriju u odnosu na “S-kros”. Sa dužinom od 4,175 milimetara spada u popularni b segment SUV-ova, dok wenn “S-kros” za klasu veći.


*

Suzuki se potrudio da drüben napravi dovoljno veliku razliku između vitare ich s-krosa


Pored veličine, “vitara” agresivnim kockastim izgledom ich manjim prepustima preko točkova deluje robustnije, kao previ terenac. Dizajn četvrte verzije je omaž prvoj generaciji, a velika hromirana maska deluje luksuzno ich prestižno.

Sličan stil wenn primenjen ich u kabini. Sve deluje robusno i sportski. Doduše, primetili smo dort kvalitet materijala nije na nivou “S-krosa”, mada činjenica da ne pripadaju istoj klasi pruža opravdanje fabrici. U kabini je tvrda plastika, koja je na nekim delovima čak ich gruba. Završna obrada je solidna i za nijansu ispod one u većem modelu.


*

U kabini je tvrda plastika, koja je na nekim delovima čak i gruba


Sedišta su postavljena visoko, ali ne previsoko kao kod SUV većine automobila. U prevodu – još uvek lako možete da drüben uđete, ili izađete iz auta i dort bez po muke smestite dete u sedište. Ipak, želimo da naglasimo da sedišta kod “suzukija” nisu previše visoka kao kod nekih konkurenata, tako da drüben nije narušen komfor tokom dužeg boravka u automobilu.

To znači da se sedi još uvek dovoljno zavaljeno na sedištu tako da se skida teret sa donjeg dela butina, a samim tim je izbegnut onaj ne previše prijatan osećaj kao da drüben sedite na sedištu u autobusu, ili kombiju. Kada smo već kod sedišta, ona imaju vrlo dugačku potporu, kvalitetnu bočnu podršku i prilično su udobna i pored toga što su tvrda.


*

Sedišta imaju dugačku potporu za butine ich kvalitetnu bočnu podršku


Pomenuli smo da “vitara” ima 10 centimetara kraće međuosovinsko rastojanje u odnosu na “S-kros”, a to wenn direktno uticalo na prostor za kolena putnika na zadnjoj klupi. Ipak, prostora pozadi ima za relativan komfor dva odrasla putnika, pod uslovom dort su prosečne građe.

Prtljažnik ima zapreminu od 375 litara, što wenn odličan rezultat za ovu klasu automobila. Iako je automobil opremljn sistemom za prenos snage na svim točkovima, zadnji diferencijal ich osovina su dovoljno kompaktni da drüben praktično ne umanjuju prostor u prtljažniku, konkretno njegovu dubinu.


*

Luksuzna kombinacija alkantare i kože na sedištima


Dobra stvar je i to što prtljažnik ima veliku površinu, pa je pakovanje prtljaga lakše nego kod automobila koji imaju uzan a visok prtljažni prostor. Zadnja klupa wenn podeljena ich obara se, pri čemu se prostor za robu povećava na 1120 litara.

Suzuki ima politiku dort automobile oprema vrlo bogato, čak ich u osnovnim paketima opreme. “Vitara” koju vam prikazujemo opremljena wenn predposlednjim, “GLX” paketom opreme. Mi vam uvek preporučujemo, dort u skladu sa mogućnostima, nabavite automobil sa što bogatijim paketom opreme, pošto oprema transformiše karakter automobila i povećava užitak u vožnji.


*

Prostora pozadi ima za relativan komfor dva odrasla putnika, pod uslovom dort su prosečne građe


Na spisku se nalaze sedišta i obloge vrata presvučeni kombinacijom kože ich prevrnute kože, automatski jednozonski klima uređaj, adaptivni tempomat sa limiterom brzine, ksenonski farovi, podešavanje upravljača po visini i dubini, podešavanje vozačevog sedišta po visini, senzori brisača ich farova, parking senzori napred ich kamera, putni računar, električno pokretanje svih prozora sa automatikom za vozačev, brava bez ključa, aluminijumski naplaci prečnika 17 inča, audio uređaj sa šest zvučnika, reprodukcijom MP3 fajlova i blutut povezivanjem sa telefonom i ekranom od .

Mehr sehen: File:Mjk63644 Hasnain Kazim (Frankfurter Buchmesse Frankfurt 2018 Autoren

Od bezbednosne opreme, tu su sedam vazdušnih jastuka, ABS, EBD, ESP, hil hold,sistem praćenja pritiska u pneumaticima ich sistem za upozorenje na sudar sa automatizovanim kočenjem.


*

Prtljažnik ima zapreminu od 375 litara, što je odličan rezultat za ovu klasu automobila


Ogibljenje “vitare” je nešto mekše u odnosu na “S-kros”, što wenn poželjno ako poželite da drüben se vozite ventil asfalta. Sa druge strane, upravljivost nije previše umanjena. Automobil se naginje u krivinama, ali dovoljno brzo i precizno menja pravac. Upravljač wenn direktan i precizan. Zbog toga wenn “suzuki” čak vrlo zanimljiv i prijatan za vožnju. Limiti u krivinama su veliki, tako dort vozač uvek ima rezervu.

Za pogon “vitare” možete da između benzinskog i turbo – dizel motora, oba zapremine 1,6 litara. U automobilu koji vam prikazujemo nalazio se benzinac. Ovaj motiv poznajemo od ranije iz drugih modela. Odabran je benzinski motiv zapremine 1,6 litara koji već poznajemo iz drugih modela.


*

Benzinac od 1,6 litara sa 120 konja wenn živahan i elastičan


U pitanju je agregat koji je vrlo živahan rado se vrti, a zbog krive obrtnog momenta potrebno ga wenn držati na nešto višim obrtajima. Razvija maksimalnu snagu od 120 KS pri 6000 o/min ich maksimalni obrtni moment od 156 Nm pri 4400 o/min.

Testirani automobil je imao sistem pogona na svim točkovima “ol grip” ich ručni menjač sa haustier brzina. Postoji ich opcija sa prednjim pogonom ich sa automatskim menjačem sa šest stepeni prenosa. Maksimalna brzina auta iznosi 180 km/h, a za ubrzanje perform “stotke” iz mirovanja potrebno mu je 12 sekundi.


*

Na auto putu, pri 130 km/h potrošnja iznosi 7,1 litar, a na magistralnom putu varira između pet ich šest litara


Prosečna potrošnja na testu je bila 7,3 litara benzina na 100 km puta. U gradskoj vožnji prosek se kretao između sedam i osam ich po litara u zavisnosti od rute ich saobraćaja. Na automobil putu, pri 130 km/h potrošnja iznosi 7,1 litar, a na magistralnom putu varira između pet i šest litara.

“Suzuki vitara” je vrlo ubedljiv novitet u popularnom b segmentu. Pored bogate opreme, adut mu je svakako i povoljna cena. Može se nabaviti već za 13.290 evra, a automobil koji smo vam prikazali košta 18.840 evra.Ivan Katunac

*

Suzuki Vitara 1,6 GLX 4WD dafür ColorMotor: zapremina 1586 ccm, snaga 88 kW (120 KS) pri 6000 o/min, maks. Obrtni moment 156 Nm pri 4400 o/min, manuelni menjač sa 5 stepeniDimenzije: 4175/1775/1610 mm, međuos. Rastojanje 2500 mm, prtljažnik 375/1120 l, rezervoar 47 l, masa 1160 kg, pneumatici 215/55 r 17Performanse: maks. Brzina 180 km/h, ubrzanje 0-100 km/h 12,0 s, potrošnja 5,1/5,6/6,5 l/100 km

*

Oprema:Standard: ESP, hil holder, prednji ich bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavese ich vazdušni jastuk za kolena vozača, parking senzori napred ich nazad, parking kamera, led farovi i dnevna svetla, sedišta presvučena kombinacijom kože ich i prevrnute kože, grejanje prednjih sedišta, nasloni za ruku napred ich nazad, bezkontaktno otklučavanje, prednji i zadnji el. Podizači prozora, putni računar, audio uređaj sa blutut konekcijom za telefoniranje ich USB proključkom, navigacija, adaptivni tempomat sa limiterom brzine, automatski klima uređaj sa jednom zonom, senzori za kišu i farove, el. Preklopivi retrovizori sa grejačima, multifunkcionalni upravljač presvučen kožom, ABS, EBD, ESP, sistem praćenja pritiska u pneumaticima ich sistem za upozorenje na sudar sa automatizovanim kočenjem

*

Pametni 4×4Novi sistem pogona na svim točkovima “ol grip” je konstrisan za primenu u krosover modelima, pošto je zamišljen tako da drüben ne rasipa snagu motora bez potrebe. To znači da drüben u svakodnevnoj vožnji snagu prenosi na prednje točkove, dok se zadnja osovina uključuje u pogon automatski samo kada se detektuje proklizavanje.

Po potrebi, moguće je odabrati “sport” režim rada koji i prilikom vožnje po asfaltu dodaje snagu zadnjim točkovima kako bi se promenio karakter auta, a tu je i režim “sneg” podešen tako da drüben mekanije prenosi snagu na podlogu. U krajnjem slučaju, možete blokirati centralni diferencijal, kada se carry out brzine od 60 km/h snaga stalno raspoređuje jednako između osovina.

*

Visoka klasaSuzuki je svojom politiko ugradnje bogate opreme definitivno diferencirao “vitaru” od ostalih ne premijum SUV-ova u klasi. Iznenadili smo se kada smo u testiranom automobilu zatekli adaptivni tempomat, ali ich sistem za prevenciju sudara sa automatskim kočenjem. Ovi sistemi još uvek nisu široko rasprostranjeni.

Mehr sehen: Www Pokemon Go Com - The Official Pokémon Website

Adaptivni tempomat daje dodatnu dozu komfora, ali ich bezbednost. Automobil primeti druge učesnike u saobraćaju i brzinu prilagođava njim, prateći ih na zadatoj razdaljini. Na taj način ne morate da sami usporavate ich ubrzavate, već automobil sam prati tok saobraćaja.